Megígértem, hogy az új évben figyelek arra, hogy sok növényi alapú ételt egyek. Többek között ezért is szemeltem ki ezt a levest. No, meg azért is, mert a tofulevesekhez kedves emlékek fűznek, bár azokban más jellegű alapanyagok (is) voltak.
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 1 kötés zöldhagyma felkarikázva
- 3 cikk fokhagyma apróra vágva
- 1/2 zöld kaliforniai paprika felkockázva
- 1 db piros erős paprika felkarikázva
- néhány darab szárított paradicsom apróra vágva
- 1 tk köménymag
- 1 tk édes paprika (por)
- tofu felkockázva
- só, bors
Elkészítés:
Az olajban megfuttatjuk a zöldhagymát, a fokhagymát, a paprikát és a köményt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük. Amint felfőtt, fogyaszthatjuk is!
(ötlet innen)
(ötlet innen)
***
Megjegyzés:
- Én sűrűn szeretem a leveseket, de természetesen több vízzel is fel lehet önteni.
No comments:
Post a Comment