Már alig vártam, hogy elkészíthessem ezt a receptet. A hét folyamán beszereztem a hozzávalókat - nem mintha különlegességekre lett volna szükség, de lelkileg előre felkészültem a nagy alkalomra.
Maga a pogácsa/fasírt eléggé tömény így ajánlatos könnyű, citromlével meglocsolt salátával vagy valamilyen szósszal/öntettel fogyasztani. Én az előbbi változatot választottam. (Amennyiben a második mellett döntesz, ugorj át az ötletet adó oldalra.)
Hozzávalók:
- 2 bögre főtt száraz bab (vörös)
- 2 bögre főtt barnarizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db erős paprika (piros)
- 1 tk kömény
- 1+1 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát, a köményt és a paprikát robotgéppel apróra vágtam. A babot két részre osztottam, az egyiket botmixerrel összetörtem, hozzáadtam a hagymás-paprikás keveréket és fűszereztem. Végül belekevertem az egész szemű babokat és a rizst. Olajos kézzel pogácsákat formáltam, tepsire tettem és 200 fokos sütőben 5-5 percig sütöttem mindkét felüket.
***
Megjegyzés:
- A saláta leveles kelből, répából és fejes salátából készült. A salátaöntethez citromlét, olívaolajat, sót és borsot használtam.
No comments:
Post a Comment