Több oka is van annak, hogy ismét írok bejegyzést. Egyrészt picit több időm van és úgy döntöttem, szakítok időt az itthon készített, egészséges ételeknek. Másrészt kaptam egy jókora céklát és a Saláták nagykönyvében kerestem hozzá egy nagyszerű receptet.
***
Hozzávalók:
- 1 nagy fej cékla
- 1 szál póréhagyma
- 1 db paradicsom
- szárított, morzsolt petrezselyemlevél
- citromlé
- olívaolaj
- só, bors
- torma
Elkészítés
A céklát 30-60 perc alatt megfőzzük (ha könnyen belemegy a villa, kész). Gyorsan hideg víz alá tartjuk, így akár kézzel, óvatosan súrolva megszabadulhatunk a héjától. A megtisztított céklát falatnyi nagyságú szeletekre vágjuk és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük az öntetet. A hagymát és a paradicsomot apróra vágjuk és belekeverjük a citromos-olajos elegybe; sóval, borssal és petrezselyemzölddel fűszerezzük.
A céklát összekeverjük az öntettel és 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összedolgozódjanak. Majd tányérra szedve tálaljuk. Díszítésül megszórhatjuk reszelt tormával.
***
Megjegyzések
- levet engedhet, ezért tálalásnál óvatosan szedjük a tányérra
- héjában főtt krumplival is lehet tálalni
No comments:
Post a Comment