Idén ehető ajándékkal kedveskedtem a szeretteimnek. A választás azért esett a házi müzlire, mert egyszerű és gyors elkészíteni, és a telefonfülkényi konyhámban is kényelmesen elő tudtam állítani.
***
Hozzávalók (kb. 2,4 kg müzlihez)
- 1 kg nagyszemű zabpehely
- 1 bögre méz
- 1/2 bögre olaj
- 1 és 1/2 bögre pörkölt török mogyoró
- 1/4 bögre pirított szezámmag
- 200 g apróra vágott aszalt sárgabarack
- 100 g aszalt vörös áfonya
- 250 g mazsola
- 25 ek kókuszreszelék
- 1 kis tábla reszelt étcsokoládé
- 4 kk fahéj
Elkészítés
A mézet és az olajat összemelegítettem, a zabpehelyre öntöttem és alaposan összekevertem. Sütőpapírral borított tepsire 1 cm vastagságnyira szétterítettem és előremelegített sütőben aranybarnára sütöttem. Miután kihűlt, hozzákevertem a mogyorót, a szezámmagot, az aszalt sárgabarackot, az aszalt vörös áfonyát, a mazsolát, a kókuszreszeléket, az étcsokoládét, a fahéjat.
(ötlet: innen)
***
Csomagolás
Mivel a müzli ajándékba készült, kis celofántasakokba kiporcióztam (kb. 200g/zacskó). Kerestem az interneten szép (ingyenesen letölthető) ajándékcímkéket, amelyeket ízlés szerint kicsit átalakítottam. A kártyákat kétszer nyomtattam ki: az elsőre a csomag tulajdonosának neve, a másodikra a müzli összetevői kerültek. A kártyák elé egy méretben megegyező pauszpapírt is tettem, hogy jobban mutasson. A kilyukasztott címkéket egy szalaggal a zacskó szájához erősítettem.
No comments:
Post a Comment